WEDDING TOUR BY DJ FIDO

Válaszd a minőséget életed nagy napjára!

Engem keresel…

Ha nem akarod a véletlenre bízni az esküvőd hangulatát.

Ha egész éjjel a legjobb zenékre szeretnél táncolni.

Ha nem szeretnél váratlan helyzetekkel és kiadásokkal szembesülni...

Nagyon sok felkészült jó Esküvő Dj van szerte a világban, de az esküvő estélye nagy szakértelmet igényel, hiszen ez nem egy club, ahol a clubba járók nagy örömére a Dj-k kizárólag napjaink slágereit játsszák, általában a 16-30 éves korosztálynak, hanem, itt meg kell felelnünk minden korosztály zenei irányultságának.

Esküvő és Party Dj-ként állíthatom nem kis felelősség eldönteni, milyen zene szórakoztassa a násznépet az esküvődön. Az esküvő szervezése során sok buktatót el lehet kerülni, ha körültekintően járunk el. Ezért figyelembe kell vennetek a vendégek összetételét, életkorát, és persze a ti igényeitek sem mellékesek, hiszen ez életetek egyik kiemelkedő napja!

Sajnos mi Dj-k azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok esetben kizárólag az ár számít, a szakértelem, a hang és fénytechnika, a Dj felkészültsége egyáltalán nem! Pedig ez nagymértékben rányomja a bélyegét az estére! Ezen az estén a legfiatalabb korosztály ugyanúgy képviselteti magát, mint az idősebb korosztály.

A zene nem másodlagos szempont egy esküvőn!

Ha a násznép nem érzi magát jól, ott már nagy a baj! Ezért, a párokkal még az esküvő előtt több alkalommal történő egyeztetésünk során minden esetben felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen az estén minden korosztály szeretne táncolni, és ehhez a legjobb egykori és a slágerek megfelelő arányával mindenki megtalálja a kedvére valót. A párokkal én személy szerint előre egyeztetem a nyitótánc stílusát, vagy épp egy egyedi mixet készítek számukra. De a Tortavágás, Menyasszonytánc, Gyertyafénykeringő zene választásában is segédkezek. Napjainkban az nyitótáncot követően nem hagyományőrzően történnek az események, hanem a párok többsége egy igazi DISCO feelinget szeretne hatalmas party élménnyel! Persze ez sem igaz minden esküvőre.

Természetesen egy Dj nem pótolhatja maximálisan a CM vagy Vőfély szerepét! Nagyon sok esetben a párok azt gondolják, hogy a CM-t vagy Vőfély-t nem kell megbízni erre a napra. Egy Dj másképpen beszél mint egy CM vagy Vőfély! Esküvői DJ és Ceremóniamester, két alapvető szolgáltatás külön-külön.

Persze mi Dj-k is megtudjuk oldani, eme nemes feladatot, de vannak határok amin már mi sem tudunk átvágni. Mint például, nem tudjuk a násznépet terelgetni a szertartás előtt és után, nem vagyunk szónokok, a csoport fotóknál nem tudunk aktívan részt venni. Más a helyzet a rendezvény (vacsora) helyszínén, hiszen ez már szinte hazai pálya, itt már mindent megtudunk oldani. Ezt meg is teszem… amennyiben nem szeretnétek, vőfélyt vagy ceremóniamestert megbízni, úgy vállalom az ilyenkor szokásos események, programok (bevonulás, köszöntő, vacsora, torta, nyitótánc, gyertyafénykeringő, menyasszonytánc vagy menyecsketánc) felkonferálását. Az est aktív részeseként fokozom a vendégek hangulatát a különböző bulizós zenékkel, egyéb trükkökkel, meglepetésekkel!

Egy komolyabb esküvői DJ gondoskodik az esküvő parádés hangulatáról, amennyiben szükséges, a polgári szertartáshoz szükséges technikai eszközöket, mikrofonokat, hangsugárzókat, lejátszót, valamennyi szükséges összekötő kábelt és más egyéb eszközöket biztosítom.! Hangulatos világítási berendezésemmel impozáns megjelenést kölcsönzök a teremnek, ezzel is tovább fokozva az esküvői dekoráció megjelenését.

Elgondolkodtál azon, hogy a kedvenc dalodat, amit a zenészek nem igazán ismernek, vajon, hogy fogják eljátszani?

Az esküvőkön én személy szerint, a klasszikus, jól megszokott lakodalmas zenéket, melyeket általában eredeti verzióban játszom (természetesen, ezt a műfajt kizárólag külön kérésre), kiválóan párosíthatóak a Retro Disco és a mai slágerek hangulatával, így igazán emlékezetes lehet életetek legszebb napja. A mostani trend alapján a buli első 2/3-a Retro és Mulatós kombinációja a megfelelő arányokkal, és a buli utolsó 1/3-a pedig napjaink slágerei a kemény magnak! Minden esküvő más és más zenei irányultságot takar, de azért vannak átfedések is, mely minden esküvőn kötelező játszani!

Fontos megjegyeznem, hogy minden Dj más és másképpen képzeli el az este zenei repertoárját! De itt jön az, hogy akkor ki is legyen a Dj-nk? Hogyan is válasszak?

A döntésetek során vegyétek, figyelembe milyen referenciákkal rendelkezik. Hány esküvőn játszott, fotókkal, videókkal rendelkezik-e vagy sem. Rendelkezik e MAHASZ jogosítással vagy éppen a Legális Dj tag vagy sem! Nagyon sok esetben a megbízott „barát” szolgáltatja a zenét, ami nem biztos, hogy jogtiszta, a másik, hogy az is előfordulhat, hogy az este tematikáját sem ismeri. (Nyitótánc, Tortavágás, Menyasszonytánc, Gyertyafénykeringő). Ez a legrosszabb lehetőség! A választásotok során, ne csak az árat nézzétek, ami tudom, néha elképesztőnek tűnik, ami még így is egy komolyabbnak tűnő, de zeneileg messze elmaradó zenekar ajánlatánál is kedvezőbb! Minden esetben szerződjetek a kiválasztott Esküvő Dj-vel, melyben mindent le tudtok írni, kinek mi a kötelessége, milyen zenét szolgáltasson a nagy napon, a közösen kialkudott árat is rögzíteni tudjátok!

Költséghatékony megoldás Dj-t választani, hiszen egy embert kell fizetned 3-4-5 helyett, és ez az összeg általában, nem éri el egy színvonalas, ám drága zenekar tarifáját. Sőt! Egy Esküvő Dj-nél nincsenek hamis hangok és elrontott dalszövegek, legyen az 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek slágereivel, valamint Latin, Funky, RnB, Dance, Rock & Roll, Rock klasszikusai!

Az Esküvő Dj felkészültségén múlik az este sikere, a talpalávalót ő húzza, és az eredetiség a legfőbb erénye, de az este sikere nem csak rajta múlik! Ha az ifjúpár nem táncol, és kivonja magát a forgalomból, akkor a násznép ugyanezt fogja tenni, akár milyen jó zenét is játszik a Dj. Ez nem jelenti azt, hogy minden percben a táncparketten kell lenni, de a násznép a vacsora után már mulatni szeretne!

Categories:

Tags:

2022 - FOGLALT IDŐPONTOK