Esküvő Dj szolgáltatás, szertartáshangosítás, rendezvényhangosítás, selfi gép bérbeadás, szárazjég effekt, sátras esküvőkre…

Biztos ilyen esküvőre vágytok?

Egyre többen szerveznek a sátras esküvőt, ami nem csoda, hiszen egy sátor dekorálására több lehetőség van, mint egy meghatározott méretű és kialakítású terem esetében. Sátras esküvő kapcsán ragyogó megoldásokkal lehet találkozni és nagyon jól kapcsolható ebbe a körbe a Dj szolgáltatás. Mielőtt kiválasztjátok az esküvő és az azt követő lakodalom helyszínét, több szempontot is  figyelembe kell venni.

Mérlegelnetek kell, így például azt is, hogy lesz-e templomi esküvő vagy a házasságkötő teremben mondjátok-e ki a boldogító igeneket. Át kell gondolni azt is, hogyha nem a sátorban, hanem helyben, de más helyszínen lesz megtartva a polgári szertartás, akkor biztosan szükség lesz szertartáshangosításra is. Állófogadás esetére is jó ha készülünk egy kis zenei aláfestéssel, ide is szükség lehet hangosításra.

Egy sátras esküvő esetében előfordulhat, hogy a rossz idő esetén, sátor alatt kell megtartani a szertartást is, erre jó ha van egy B-terv. Sok étteremnél adott a lehetőség, hogy ti döntsétek el, fedett térben, vagy nyitott rendezvénytéren szeretnék ünnepelni. Akár a saját kertetekben is megtartható a lagzi, azért ez utóbbinál szükség lehet pár engedélyre, már csak hanghatások miatt is.

Rendezvénysátort vagy fedetlen helyszínt válasszak az esküvőmre?

DJ Fido - Esküvői DJ Szolgáltatás, szertartáshangosítás, szárazjég effekt a nyitótánchoz

Pécsi Esküvői DJ-ként az elmúlt években számos alkalommal, megfordultam olyan esküvőn, amit a párok, rendezvénysátorban rendeztek meg. Tapasztalatból állíthatom, volt olyan esküvő ami csodálatos helyen volt, de a kiegészítő infrastruktúra hagyott némi kívánni valót maga után.

De olyan is előfordult, hogy a pár hanyagsága miatt a sátornak nem volt padozata és a murvás talajon táncoltak, vagy inkább a vendégek csak táncoltak volna, méregdrága viseletben. ez utóbbiról inkább nem mutatok képet. Hál istennek ez utóbbi a legkirívóbb eset.

DJ Fido - Esküvői DJ Szolgáltatás, szertartáshangosítás, szárazjég effekt a nyitótánchoz

Csodálatosan be lehet rendezni a sátrakat, melynek csak a pénztárca mérete szabhat határt. Kiegészítő fényekkel még hangsúlyosabban lehet dekorálni. A sátras esküvőnél minden esetben szükség van kiegészítő megvilágításokra is. A rendezvénysátor és a násznép méretétől függően a fényfestéshez az egyedi kéréseket is figyelembe véve közel 20-50db LED lámpa szükséges. Ezzel a hatással még hangsúlyosabban lehet színezni a teret, de szükséges is, mert a fotósoknak/videósoknak ellenkező esetben nagyon kevés fényük maradna a lámpák fényerejéből fakadóan, és egész este folyamatosan a sötétben tapogatóznának.

Tavasz vagy a nyár az ideális az esküvők megtartásra?

A kora tavasszal megrendezett esküvőket inkább beltérben, mintsem sátorban javasolt megtartani. Késő tavasszal már nagyobb esély van a jó időre, de ez mégis lutri, mert a hőmérséklet még annyira nem ideális a szabadtéren tartandó esküvők megrendezésére. Az esték, éjszakák még hűvösek, így valószínűleg szükség lesz kiegészítő fűtőgombákra. Ezzel az opcióval ellensúlyozható a hőmérséklet.

DJ Fido - Esküvői DJ Szolgáltatás, szertartáshangosítás, szárazjég effekt a nyitótánchoz

Kora nyáron a legoptimálisabb sátras esküvőt tartani. Ilyenkor még nem forrósodik fel annyira a levegő, de a forróság beköszöntével, előfordulhat, hogy iszonyat meleg lesz a sátor alatt az est beálltáig, mert azt követően ha jól szellőztethető a sátor, nagyon jó hőmérséklet tud lenni. Ilyenkor jó ha a sátorhoz kapcsolódóan van egy nagyobb méretű árnyékoló is, pár darab állítható magasságú rendezvény asztallal.  Jó az is ha van pár nagyobb méretű ventilátor is, amivel aktívan lehet szellőztetni a sátrat. Vegyétek figyelembe, hogy eső esetén nem fogjátok tudni használni a sátor körüli kertrészeket. Állíthatom, senki sem szeretne szép ruhában és magassarkú cipőben csúszkálni a sárban. Ennek megfelelően nyár végén, vagy tavasszal a legideálisabb sátorban tartani a lagzit, de persze ha biztosítjátok a szükséges feltételeket, minden évszakban megoldható.

DJ Fido - Esküvői DJ Szolgáltatás, szertartáshangosítás, szárazjég effekt a nyitótánchoz

A tapasztalataim alapján a sátras esküvőknél nagyobb hangrendszer is kell, no nem a hangerő miatt, csakhogy a tánctéren az akusztikát ellensúlyozni tudjuk. Sajnos a sátras esküvők hátránya, hogy a hangok összevissza verődnek és az esetleges visszhang elkerülését célozzuk meg ezzel a kis trükkel.

A DJ pult + előlapot a tánctér közvetlen közelébe szoktam telepíteni. Természetesen a kellő mértékű hangerővel és a tánctérre irányított hangvezérelt fénytechnika fényeivel fokozom a hangulatot.

Szárazjégből készült felhők a nyitótánchoz?

DJ Fido - Esküvői DJ Szolgáltatás, szertartáshangosítás, szárazjég effekt a nyitótánchoz

A nyitótánchoz, gyertyafénykeringőhöz lehet használni szárazjeges effektgépet, de ha szeles az idő akkor a légmozgás egy kicsit bejátszhat. Ezt ki lehet kerülni egy kis odafigyeléssel. A szárazjeges effekt nem összekeverendő, az olcsó, gagyi füstfolyadékkal elkészítettet füsttel. Ez utóbbi is alkalmazható, de nem biztos, hogy a násznép minden tagja örömmel venné, hogy füstfelhőben ül vagy táncol egész este.

Eső esetén.

DJ Fido - Esküvői DJ Szolgáltatás, szertartáshangosítás, szárazjég effekt a nyitótánchoz

Sajnos a sátras esküvők legnagyobb ellensége az eső. Ha nincsen padozat, és a sátor nem betonon, hanem füves területen van, akkor dagonyává változhat a lakodalom helyszíne. Nagy eső esetén a betonos felületen elhelyezett sátorban sem zárható ki, hogy nem lesz nedves a felület. Érdemes figyelembe venni hogy ha nagy eső esik, akkor még így is be tud folyni a víz a sátorba.

Előfordulhat olyan eset is, hogy az esőtől csúszóssá válik a tánctér, ami balesetveszélyes. A legnagyobb viharban a hatósági rendelkezéseket figyelembe véve áramtalanítani is kell a sátort az áramütés lehetőségét kizárandóan.

Ha esküvői sátorban gondolkodtok, érdemes a fentebb leírtakat figyelembe venni. Mindenki optimista, hogy tökéletes idő lesz és ez vele nem történhet meg. de amikor megtörténik a baj, akkor már nem tudnak tenni semmit. A hirtelen megváltozott állapot vissza nem fordítható lesz, így lesz a nagy napból borzalmas nap.

2023 - FOGLALT IDŐPONTOK