Vajon biztonságos megoldás, ha az esküvő napján egy általatok összeállított zenelistáról és laptopról megy a zene?

Kedves Menyasszonyok!

A Facebook Menyasszonyi Csevegő csoportban nagyon sok alkalommal látom, tapasztalom, hogy a tervezett esküvőtökön kizárólag saját laptoppal és bérelt hangosítással szeretnétek megoldani a zenét. Ez így szépen is hangzik, de mi is vele a probléma?

A laptopodon vagy egyéb hanghordózón tárolt zenéid, melyek másolatok, kizárólag otthoni lejátszásra megengedett. A másolatokat minden esetben, mint ahogy mi Dj-k is tesszük, jogosíttatjuk a MAHASZ-nál, melyért fizetünk, nem is keveset.

Ahhoz, hogy TI is jogtiszták legyetek és ne érjen benneteket váratlan, ha a NAV ellenőrei megjelennek a helyszínen, a helyszínt ellenőrizni és úgy döntenek (ami persze törvényileg megengedett) kíváncsiak a zeneszolgáltatótokra, akkor ott nagy lesz a baj.

El is mondom mindjárt, hogy miért.

Ha te nem vagy jogtiszta, azaz másolt zenéket tárolsz a lejátszódon és ezt nyilvános helyen teszed és abból bármilyen zenét lejátszól, akkor az esetben a büntetés (ha elkapnak), zeneszámonként 400,-Ft/db. Ezer darab biztosan lesz a gépeden (ha nem több), ami kapásból 400.000,-Ft, ezt később kell majd megfizetned. A helyszínen az esemény időpontjában, tuti, hogy azonnal lefoglalják a hanghordózókat és feljelentenek, mely általában a bíróságon végződik 2 év felfüggesztett börtönnel. Ez a törvényi rendelkezés nem csak a Dj-re vonatkozik, hanem mindenkire!

Tudom, csúnyán hangzik, és azt hiszitek, magunkat akarjuk tukmálni! Nem! Ha ezt hiszed, nagyot tévedsz! Segíteni szeretnék. A következőt tedd, ha nem akarsz Dj-t fogadni, akinek minden szükséges engedélye meg van.

A Mahasznál kezdeményezd a zenéid jogosítását ITT: http://www.mahasz.hu/djknek Alkalmankénti jogosítás összege: 9 030 Ft + áfa / helyszín / nap (bruttó 11 468 Ft). Ezt átutalod nekik és ezzel a lépéssel minden gondot megelőzhetsz, és nem kell aggódnod, ha nyilvános helyen, lesz a rendezvényed, még akkor is, ha az zártkörű. Ez az összeg a esküvő teljes összegének a töredéke. Nem hiszem, hogy nem fér bele ennyi.

Remélem tudtam segíteni. Ha bármilyen kérdés van, lenne akkor nagyon szívesen, akár privátban is segítek.

Üdv. Dj Fido

Categories:

Tags:

2020 FOGLALT IDŐPONTOK